2010. október 31., vasárnap

4. Rész

Laney
Megérkeztünk a táborhelyre, ami nem volt túlságosan nagy durranás. Egy egyszerű faházas, erdei tábor. Amint összegyűlt az évfolyam, egy tanűrnő belekezdett a mondókájába:
-Egy szobában hatan férnek el, szóval úgy osszátok el az embereket. Ha valakinek nem jutna hely, az szóljon valamelyik tanárnak, mert tudunk pótágyat bevinni. Fél óra múlva ugyanitt találkozunk. -erre mindenki szétszéledt. Nekem nem volt kérdés kikkel szeretnék biztosan egy szobában lenni. Emilia és Hayley, ez tuti. Ha koedukáltak a szobák -és nem mondták hogy nem – akkor én nem bánom ha Nick is velünk van. Őszintén szólva azt mégúgy nem sérelmezném, ha Aaron is úgy döntene velünk tart.
Kinéztünk magunknak a lányokkal egy szimpatikus faházat, távol a tanári házaktól. Éppenséggel semmi rosszban nem sántikáltunk, de akkor is rossz, ha kicsit sem lehetünk hangosak mert a tanárok átjönnek nyivákolni.
-Mit szólnátok ha csatlakoznék? -lépett mellém Nick.
-Gyere csak! -válaszoltuk.
-És mi zavarnánk? -hátranéztem és Aaron mosolygott vissza rám, mellette egy srác, akit csak látásból ismertem.
-Felőlem jöhettek. Pont annyi hely van még. -a lányokra néztem és csak reménykedni mertem, hogy ők se bánják.
-Gyertek!
-Szuper.
-Amúgy én Brian vagyok, még nem ismerjük egymást, azt hiszem. -nyújtott kezet a sötétbarna hajú magas srác.
A kulcs fel volt akasztva az ajtó mellé. Gondolom ezt majd mindig valamelyikünk őrzi és ha nem leszünk bent, bezárjuk a házat.
Belülről is teljesen átlagosan nézett ki. Emeletes ágyak, egy asztal és polcok. Rászabadultunk az ágyakra és mindenki kiválasztotta a sajátját. Mivel három lány és három fiú volt, valamelyik lánynak osztoznia kellett egy emeletes ágyon egy fiúval. Úgy döntöttünk, hogy mivel Nick és én nagyon jóban vagyunk, nem lesz gáz, ha mi osztozunk egyen. Ő fölül aludt, én alul. Tulajdonképpen semmi fura nem volt benne, hisz ő egy tök másik ágyon aludt, ami történetesen felettem volt. De azért nem akartam azt mondani a legjobb barátnőmnek, hogy na akkor osztozzatok egy idegen sráccal.
Ledobtam a táskámat és lehuppantam a helyemre. Első dolgunk az volt, hogy felhúzzuk az ágyneműt. Én megcsináltam az enyémet és mikor oldalra pillantottam megláttam, hogy Aaron nem éppen boldogul a takaróval.
-Várj, segítek! -léptem oda hozzá.
-Azt megköszönném. -mondta. Aranyos volt ahogy próbálkozott felhúzni az ágyat, de mindig belegabalyodott. Nem akartam kioktatni, hogy hogyan kell, egyszerűen csak megcsináltam.
-Kész is. -tettem le az ágyára.
-Zseniális, meg kéne már tanulnom.
-Ha nem sikerül, szólj csak, át tudok ugrani hozzátok.
-Milyen kedves szomszédom van nekem. -mosolygott rám és szemének nyilát kilőtte felém, de cseppet sem szúrt. Körbe kellett nézzek, hogy emlékeztessem magam, hogy rajtunk kívül még négyen vannak a szobában.
-Ha srácok megyünk? -szólt Brian. Igaza, volt, lassan mennünk kellett volna ki. A három fiú így tett és egyedül hagyott minket. A lányok egyből kérdésekkel bombáztak.
-Ki ez az Aaron? Részleteket! -kíváncsiskodott Emilia,
-A szomszédom.
-Nekem miért nem költöznek ilyen helyes srácok a szomszédomba?
-Azért mert neked már van!
-Ja, tényleg, -nevetett Emi. -De ő túl idős.
-És bejön neked Aaron mi? -puhatolózott, kicsit sem diszkréten Hayley.
-Nagyon helyes, gondolom nem csak én vettem észre. És tök jó fej is, ami ritkaság az ilyen jóképű srácoknál. Az meg főleg, hogy szóba állt velem.
-Ne légy megint ilyen önbizalomhiányos. Mi van ha tetszel neki?
-Attól félek én is.
-Nem tudom, én nem úgy láttam, mintha tiltakozna a társaságod ellen. Jót beszélgettetek. -kacsintott Emi.
Én csak legyintettem.
-És akkor majd összejöttök, te meg beajánlasz engem Brian-nél. -tágra nyílt a szemem.
-Emilia! Csak nem tetszik neked Brian?
-Hát, aranyos. -jött zavarba
-Na akkor hajrá! Egy szobában vagyunk és szívesen érdeklődök Aaron-nál, hogy mit gondol Brian.
-Ne! Azt ne! Nem akarom, hogy megtudja!
-Hogy akarsz te összejönni vele, úgy hogy nem is tudja, hogy tetszik neked? -ha tudnék, adnék Emi-nek egy kis bátorságot. Annyira szép és kedves, hogy a minimum, hogy tisztában kéne legyen vele, hogy simán lehet barátja, mindenféle félelem nélkül. De azért mégis megértem. Ő is és én is félünk a csalódástól és a visszautasítástól. Hayley az, aki lazábban veszi a dolgokat. Róla is példát vehetnénk.


Nick
Fel tudtam volna robbanni. Mit képzel ez a srác? Egyszeriben Laney ölebe lehet? Na persze. Addig él. Beférkőzött a mi nyugodt idillünkbe. Én voltam az egyedüli fiú aki közel kerülhetett Laney-hez. Voltak még fiúbarátai, de azokkal sem osztott meg annyi mindent, amennyit velem. Eddig semmi gondom nem volt, bár hallottam, hogy volt pár fiú akiknek tetszett Laney, de annál jobb ízlése volt ennek a lánynak. Sose akart trófea lenni senkinél és csak akkor ment bele bármibe is, ha biztos volt magában és a fiúban. Eddig ilyet nem talált. Szerencsémre. De ha most itt ez az Aaron el akarja venni tőlem, akkor rossz ajtón kopogtat. Ha tehettem volna nekiugrottam volna. Kivertem volna belőle azt a nagy macsóságát, amivel azt hiszi Laney az övé lehet. Nem tudnám elviselni. Azt világosan látom, hogy Aaron akar valamit, kérdés, hogy Laney mit gondol. Ha van agy kis esze távol marad tőle, mert ez a srác semmit nem adhat neki, csak elvesz majd és összetöri az én szerelmemet.
Most ott állt mellettem ez a majom és én hozzá se szóltam. Nem jöttek volna ki szép szavak a számon.


Aaron
Felhőtlenül boldog voltam, még ezen az esős napon is. Nem tudom mi ütött belém. Soha nem szoktam így ráakaszkodni senkire. Most viszont minden percemet Laney-vel töltöttem volna, ha lehet. Minden gesztus, minden szó, amit ő mondott el tetszett, az is ahogyan hátraveti a haját és mélyen szemembe néz. Miért van az hogy Laney-nek ez sokkal jobban állt mint mondjuk Caroline-nek? Miért van, hogy ugyanaz a dolog két embertől teljesen másképp hat rám? Most nem a lány kereste az én társaságomat, hanem én a lányét. Mennyivel hagyományosabb, mennyivel jobban tetszik.
Mosolyra fakaszt, ha rá gondolok. És ez mostanság gyakran előfordul, így hát állandó vigyor ül a képemen. Remélem nem néznek pszichopatának.
Brian megbökte az oldalamat.
-Bejön a lány mi? -nem kellett neveket mondania, tudtam kiről beszél.
-Igen. Ennyire látszik?
-Nekem igen, mert pasiból vagyok és kb. én is így csinálnám.
-Oh értem. Kontrollálatlanul jön belőlem, egyszerűen nem tudok megálljt parancsolni magamnak.
-Miért kéne? Ha tetszik, hát hívd randira vagy akármi. Amúgy jók lennétek együtt szerintem. -kacsintott cinkosan.
-Köszönöm, Mr. Randiguru. -nevettem.


Laney
A lányokkal a gyülekezőhely felé tartottunk. Lassan mindenki megérkezett így a tanár rákezdett a mondandójára:
-Ha mindenki itt van, akkor elmondanám az elkövetkezendő programot. Úgy negyed óra múlva elmegyünk túrázni az erdőbe az erdésszel aki mesél nekünk egy kicsit az élővilágról. Hallgassátok figyelmesen, mert utána tesztet fogtok kitölteni, persze csak játékos lesz és apró nyeremények is vannak. Este tábortűznél fogunk sütni és remélhetőleg zenélni is. Holnap pedig szintén egy hosszabb feladat lesz. Az erdőben bójákat rejtünk el. Ezeket térképen bejelöljük nektek. Meg kell találnotok majd, de lesznek félrevezető bóják is, amik üresek lesznek, de a többin lesznek kérdések. Azt hiszem mindent elmondtam. Amint látom Mr. Jones, az erdész már meg is érkezett. Kicsit rendeződjünk valamiféle alakzatba és lassan indulhatunk. –mondta el a tanár. Nem csalódtam. A programok ugyanolyan sablonok mint eddig. De legalább lesz tábortűz. Összenéztünk a lányokkal, mert mindannyian egyre gondoltunk. El is nevettük magunkat, amiért annyira komoly arccal dolgoztuk fel az információkat.
-De jó, túra. –mondta Emi tettetett örömmel. –Hurrá!
-Túléljük. –legyintettem.
-Túl bizony! –fogta meg a vállamat Nick.


Nick
Kicsit tekertem a sebességen. Mindennek a katalizátora az új srác volt. Annyiban jó, hogy itt vagy, hogy bátrabb lettem, de sokkal rosszabb az, hogy el akarja venni tőlem Laney-t. Jelenleg abban reménykedek, hogy Lane-nek eszében sincs összejönni vele. E pillanatban azon vagyok, hogy esélyük se legyen mélyebben megismerkedni. Ami azon szempontból nehéz, hogy egymás mellett laknak.
De elhessegettem a zűrös gondolatokat.
-Mit gondoltok vannak gyilkos farkasok is az erdőben? –ijesztgettem a lányokat.
-Oh, persze és csak arra várnak, hogy te eléjük sétálj. –Laney nem hagyta magát, ahogy szokta, ez tetszett benne annyira.
-De te ugye megvédesz tőlük?
-Hogyne. Én vagyok a macskanő, nem tudtad? –nevetett.
-Sejtettem én. –lehet, hogy tipikus férfi vagyok, de nem tudtam Laney-t nem elképzelni macskanő jelmezben. Talán felvetem neki, hogy farsangra van egy ötletem.


Aaron
Elindultunk a túrára. Brian és én leghátulra kerültünk, de nem is baj. Két okból is. 1. Minél messzebb vagyunk a tanároktól, annál jobb. 2. Nem csak mi szorultunk hátra, hanem Laney-ék is. Valamin épp nagyon nevettek.
-Mi a poén? Én is szeretnék nevetni rajta. –léptem oda hozzájuk.
-Éppen Nick-et alázom, szegénykét. –válaszolta Laney.
-De én még bírom a kiképzést. –ölelte át Nick Laney-t. Hirtelen indulattól vezérelve majdnem leszedtem róla. Majdnem.
-Gondoltad volna, hogy nem csak vérengző farkasok de medve-róka-gepárd lények is élnek itt? –nézett rám Laney és közben a nevetéstől fulladozott. Barna szemei megteltek könnyekkel, de esküszöm még azok is nevettek.
-Tényleg? Micsoda állat lehet az?
-Olyan ami erős, nagy, ravasz és gyors. Azt hiszem.
-Ha kiderül, hogy még repülni is tud, én komolyan meg fogok lepődni. –kontráztam rá és nem hagytam Nick-et szóhoz jutni, pedig láttam, hogy beszédre nyílik a szája.
-Medve-róka-gepárd-sas? –tört ki belőle újra a nevetés, de ekkor már én sem tudtam visszafogni magam. Az, hogy Laney kitörő nevetéssel töltötte be az erdő egy részét és az hogy tök értelmetlen dolgokról hülyéskedtünk megtette a hatását.
Lassanként ki is rajzolódott előttem egy kép róla. Ő volt maga a vidámság és a természetesség egy csinos csomagolásban. Egy ajándék, amit nem csupán kérnem kell, hanem magamnak kell kiérdemelnem. Ez az, amit még soha nem éreztem és teljesen új volt nekem. Egy pillanatig, de tényleg csak addig megrettentem tőle. Addig a leheletnyi időig amíg Laney sugárzó tekintete újra át nem hatolt a lelkemen.


Laney
Szörnyen fárasztó volt a túra. 3 órán keresztül barangoltunk az erdőben. Egyetlen dolog vidított fel, ez pedig a táraság volt. Végig nevettük a sétát, pedig az erdészre kellett volna figyelnünk. Így amikor megkaptuk a tesztet, az „ez meg mi a fene” nézéssel tekintettünk egymásra. Erős totózással karikázgattuk a szerintünk reális válaszokat. Ez végül egy ötödik helyhez vezetett minket, a 15 csapatból. Annyira büszkék voltunk magunkra, hogy annak ellenére, hogy szinte semmit nem hallottunk, zseniális, vak totózással elértük ezt a helyet. A nyereményünk pedig csoki volt, ami igazságtalanul osztottunk szét. Mivel Aaron egyik csokija hozzám került. Nem volt édesség evős hangulatban így mikor senki nem figyelt a kezembe csúsztatta a karamellás csokoládét, amit én boldogan elfogyasztottam, így vacsora előtt.
Bográcsos készült a tűz fölött az esti hold fényében. Farönkökön ülve vacsoráztunk, még kissé elkülönülve. Kis csoportokra oszlott az évfolyam, addig amíg néhányan gitárt nem vettek a kezükbe. Meglepetésemre, az egyik Brian volt.
Rögtön összeverődött a társaság. Ez úgy általában jellemző is volt a sulinkra, hogy leginkább a zene hoz össze minket. Személy szerint a barátnőimnek és nekem elég volt maga a tény, hogy a Sweet Dreams című híres-neves Eurythmics dalt játszotta az alkalmilag összeállt banda. Számunkra kedves volt ez a dal mindig is. És köztudottan egy ismert szám az én hangulatomat is maximálisan meghozza.
A sötétben a tűz halvány fényénél mondhatni nem voltak arcok. Elfedte őket az éjszaka, csak hangok voltak. Az egyik az enyém illetve a miénk. Halk dudorászással kezdtem majd hangos énekléssel fejeztem be. Szerencsére a hangom kb. 2 méteres sugárban hallatszódott csak, olyan sokan énekeltek.
Jó páran még táncolni is felálltak, mivel leginkább gyors dalokat játszottak.
Az egyik számomra kevésbé ismert dalnál –mint később megtudtam Michael Jackson, I want you back című dala volt –Aaron lépett oda hozzám.
-Szabad egy táncra? –nyújtotta felém a kezét és bennem megállt az ütő. De nem annyira, hogy ne fogadjam el a felkérést. Még egyszer rápillantottam Emiliára mielőtt eltűntünk a tömegben. Ő csak bíztatóan vigyorgott rám.
Hirtelen, de meglepően kellemes közelségbe kerültünk Aaronnal. Pedig csak egy egyszerű kézfogással táncoltunk, még csak össze sem préselődtünk. De elsőre ez is jó volt. Főleg ahogy az én prűdségemet ismerem. Nehéz dolog egy frissen megismert valakivel közel kerülni egymáshoz, már fizikailag értve. De ő sem akart többet, mint jól érezni magunkat. Magamban megköszöntem neki. És egyben meg is mosolyogtam, hogy milyen egy gentleman-nel van dolgom.
Nem utolsó sorban még a dal is nagyon megtetszett.

2010. október 30., szombat

Kitérő: Egy szerelmes lányról

Bár nem a történethez tartozik, de a szerelem a témája. Egy régebbi írásom amit sok gondolkodás után teszek most közzé. Nem véletlenül hezitáltam a publikáláson...talán rájöttök miért. Végül is azért teszem most amit, mert úgy hiszem vannak olyanok akik magukra ismernek e néhány sorban.

Soha többé...ezt mondtam a második csalódás után. Soha többé nem kellenek viszonzatlan érzések, soha többé nem áltatom magam, soha többé nem leszek szerelmes. Ugyanaz a lemez mind a kétszer. Én meglátom, megszeretem, ő észre se vesz, vagy csak bámul, de semmi nem történik. Messziről imádhatom, ez jut nekem. Mind a két alkalommal, mintha a sors gúnyt űzne abból, hogy én kétszer is dalolva belesétáltam a csapdájába. De hát nem tagadhatom, szó szerint így történt. Nevetségessé tettem magam. A kislányos naivitás és viselkedés nevetség tárgyává tett. De miért ne tehettem volna meg? Ki szabja meg, hogy nem viselkedhetek bolondként az első szerelem miatt? Kit bántok vele, ha kicsit megőrülök a saját világomban? Nem bántottam senkit, ebben biztos vagyok, maximum saját magamat. Olvastam én a szerelemről. Mily' csodás, elképesztő, leírni sem lehet. Az első szerelem boldog és önfeledt. Akik ezeket írták azok biztosan nagyon szerencsés emberek. Elsőre megkapták azt, amit én két próbálkozással sem értem el. Hol a mi történtünk? Akiknek nem megy minden olyan könnyen. Akik az első szerelemből csak a könnyekre, az aggodalomra és kínos helyzetekre emlékeznek. Mondhatni, akiknek nem volt első, igazi szerelmük. Gondol ránk valaki? Vagy az ilyen sztori mint az enyém, nem elég mesébe illő? Hát vállalom.
Nem lettem túl hamar szerelmes. Egészen érett fejjel kaptam magam azon, hogy az érzés a hatalmába kerített. Nem kaphatta meg csak úgy akárki a szívemet. Akinek pedig odaadtam volna, nem kért belőle. Hát van ennél fájdalmasabb?
Maradtak az álmok, a gondolatok, a vágyak. Amikről nem voltam hajlandó lemondani. Ha a helyzet kudarca is volt ítélve, én még álmodoztam. Talán ezek segítettek át a nehéz időkön, nem tudom. De én álmodtam, akkor is ha nem lett volna szabad. Ha már a szakadék szélén táncoltam, akkor is arról álmodtam, hogy átrepülöm, pedig az lehetetlen volt.
Talán nem voltam elég erős. Képes voltam elhinni, hogy itt a világvége, akkor is ha mindenki boldog volt körülöttem. Olyan tapasztalatot kaptam, aminek nem nagyon örültem. Ma sem tekintek rá úgy, mintha kicsit is hasznos lett volna.
Én nem tudtam más lenni. Ha mások elismerésére vágytam volna, megváltoztam volna. Ha olyanok tiszteletére vágytam volna, akiket magam sem szeretek. Akikké nem szeretnék válni. Így maradtam én, csak én. Tudom, ma már kockázatos önmagadnak lenni, de én akkor is megpróbálom. Felteszek mindent egy lapra.

2010. október 16., szombat

3. Rész

Nick
Úgy álltunk ott mint egy csapat ázott veréb. A szél befújta az esőt az ernyő alá. Vártuk, hogy felszállhassunk a buszra, közben egyre többen érkeztek. Vajon Laney nagyon szétázott? Úgy mondta biciklivel jön, ami sajnos most nem bizonyult jó döntésnek. De majd én átmelegítem. Nem Nick, ne fantáziálj! Na jó, egy kicsit még talán megengedhetek magamnak.
Vizslattam az érkezőket, hátha megpillantom őt. Meglepett amikor egy ezüst színű autóból szállt ki, ami a tőlem nem messze lévő parkolóhelyen állt. Feje fölött esernyőt tartott és egy idegen fiúval beszélgetett. Még fel sem ismertem, hogy ez az, amikor már féltékeny voltam. Legszívesebben odarohantam volna és megszakítottam volna a beszélgetést. Ha egy pattanásos, zsíros hajú okostojással tenné mindezt, nem zavarna ennyire. De ez a srác túlságosan, tipikusan jóképű volt. Esélyt sem akartam arra adni, hogy Laney-nek megtetsszen. De annyira jól elcsevegtek, ez távolról látszott. Ismertem már Laney-t. Levettem, hogy milyen amikor jól érzi magát. Most sajnos ez volt a helyzet. Önfeledten nevetett és csak a srácra figyelt. Ha szabadulni akart volna, körbe-körbe nézelődött volna. Túl jól ismertem.

Laney
Mióta új szomszédaink lettek csupa meglepetés az élet. Meglepően jófej Aaron. Abszolút más személyiség, mint amit a külseje mutat. Teljesen népszerű sztereotípia manapság, hogy aki helyes, egoista is. Márpedig Aaron eléggé helyes volt. Tökéletes arcvonások, amire egyszerűen jó ránézni. Nagy szürkéskék szemei ritka szépek, mint a tenger egy ködös, sejtelmes napon. Épphogy csak tükröződik benne a hold. Néha azon kaptam magam, hogy a színárnyalatait tanulmányoztam és nagyon is tetszett. És hogy mi a helyzet a személyiségével? Egoizmusnak, leereszkedésnek így elsőre nyomát se láttam.
Néhány helyen a legjobb barátaim stílusát véltem felfedezni, például hasonló gondolatok, nézetek. És úgy viselkedünk egymással, mint a régi jó barátok. Szóval tartott. Mindig volt hozzám kérdése, mintha meg akarna ismerni. Szinte alig beszélt magáról, csak ha én kérdeztem.
-Jól kijöttél apuval. -állapította meg.
-Nem nehéz azzal, aki ilyen kedves. -igaz ami igaz, az apukája nagyon közvetlen.
-Tuti beloptad magad a szívébe. A végén még helyettem téged fog fuvarozni,
-De ha szépen nézek rá még te is beférsz. -nevettem a saját hülye beszólásomon.
-Köszönöm hölgyem! -hajolt meg viccesen.
Közben a busz felé tartottunk. Egyik kezemmel az ernyőt, másikkal a táskám egyik fülét tartottam. A másik része Aaron kezében volt, mert nem hagyta hogy egyedül cipekedjek.
Megálltunk a busz mellett, én pedig észrevettem az ott ácsorgó Nick-et.
-Szia Nick!
-Sziasztok! -fordult felénk.
-Ő itt az egyik legjobb barátom Nick. -mutattam be -Ő pedig az újdonsült szomszédom Aaron. - a két fiú kezet fogott egymással.
-Régóta vagy itt? -kérdeztem Nick-et.
-Úgy 10 perce.
-Mikor szállhatunk fel a buszra? -érdeklődött Aaron.
-Szerintem most. - mutattam a közeledő buszsofőrre és tanárokra.


Nick
Felszálltunk a buszra és én rendületlenül ragaszkodtam hozzá, hogy Laney-nek mellém kell ülnie. A megvalósítást nehezítette, hogy megjelent Laney két legjobb barátnője Emilia és Hayley.
-Hova ülünk? -kérdezte Emilia.
-Nézd csak! Ott hátul mindannyian elférünk. -mutatott Laney 5 egymás melletti helyre leghátul. -Persze Aaron ha te is velünk szeretnél ülni.
-Persze, nagyon szívesen. -hogy ez a mondat engem miért idegesített annyira?
-Szuper. -azt hiszem ezen a véleményen csak Laney van, én nem.
Meglepődtem milyen zsémbes lettem pár perc alatt. Eddig még soha nem volt veszélyben a titkos szerelmem. Soha nem bukkant fel egy potenciális pasi-jelölt. De valamiért Aaron-ban az ellenséget láttam, habár még csak most költözött ide és valószínűleg 20 percnél többet nem beszélgetett Laney-vel. Nem akartam én Őt birtokolni, de nem bírnám, ha mással lenne. Bár velem sincs. Most komolyan azt szeretném ha Laney örökre egyedül maradna? Ha őszinte akarok lenni, csak magamat fogadnám el mellette. Annyira önző vagyok. Kisajátítanám, ha lehetne, de ez csak a barátjának adathat meg. Az aki egyszer majd az Ő kezét fogja, az birtokolhatja bizonyos mértékig. Egy „szimpla” legjobb barát még nem teheti meg. Bár ne lennék ilyen gyáva, bár már az elején bevallottam volna neki mindent. Most már problematikusabb lenne elmondani az érzéseimet. Miért vártam eddig?
Taktikus módon Laney mellé akartam férkőzni amikor leültünk, de a sors ellenem játszott amikor Emilia és Aaron huppant le a két oldalára. Nem is kérdéses melyiket tudtam volna kiütni a helyéről. Gondolatban Aaron már rég a tanárnőnél bőgött, amiért én kirúgtam a helyéről. Kár, hogy csak gondolatban.


Aaron
Több mint egy vágyam teljesült, mikor nem csak hogy beszélgettünk de egymás mellett utaztunk Laney-vel. Végignevette az utat. Mindig talált valamilyen jó beszólást, amin kuncoghat. Rengeteg közös emléket mesélt a barátaival és mindent elmagyarázott, hogy véletlenül se maradjak ki. Tetszett, hogy be akart vonni, annak ellenére, hogy én ezekről a régi élményekről semmit nem tudtam. Látszott mennyire szereti a barátait és milyen lelkesedéssel beszél róluk.
Csak egy valami tűnt fel. Az a Nick gyerek szörnyen csöndes volt. Pedig elsőre jófejnek tűnt, most mégis furcsának találtam. Ha néha megszólalt akkor is azt hangsúlyozta mennyi mindent csinált együtt Laney-vel. Kezdtem azt hinni, hogy elfelejtettek nekem szólni arról, hogy Laney és Nick együtt vannak. De erre mégis rácáfolt Laney egyik mondata:
-Ezt pont a legjobb fiúbarátom ne tudná? -nem számít mire vonatkozott, mert az volt a lényeg, hogy bebizonyosodott, hogy Laney és Nick nem járnak. Esetleg csak Nick szeretné. Úgy ült ott, mint egy durcás kisfiú, akinek elvették a játékát. Lehet, hogy tényleg ez volt a helyzet. Elvettem tőle Laney-t, ha csak egy beszélgetés erejéig is. Ezután tudatosan figyeltem a reakcióit és szinte biztos voltam benne, hogy bele van zúgva Laney-be. Láthatóan szegény lánynak tudomása se volt róla. Ő szerette, de csak mint egy barátját.
Egyébként nem csodálom, hogy Nick (is) beleesett. Nagyon, túl vonzó személyiség. De ne higgye, hogy megrettenek tőle. Amúgy kíváncsi lennék Laney hogyan fogadná, ha megtudná, hogy Nick szerelmes belé. Lehet, hogy bunkóság volt, de azért is jót beszélgettem Lane-nel. Nick kedvéért nem dobom el a lehetőséget. Így hát el is felejtettem a durcás kisfiút a túlsó széken és csak a mellettem ülő csodás lányra koncentráltam. Annyi minden érdekeset fedeztem fel. Mikor zavarban van, mindig beletúr hosszú hajába, nem szokása elpirulni. Ha valamire nagyon koncentrál, kissé összehúzza a szemöldökét és ha nagyon nevet, a szája elé teszi a kezeit. Egyszer láttam annyira nevetni, hogy még a könnye is kicsordult. Vissza kellett tartanom magam, hogy ne nyúljak oda és töröljem le az arcáról. Furcsa érzés volt ez a folyamatos vonzódás.

2010. október 11., hétfő

2. Rész

Aaron

A hét többi napján tovább folyt az ismerkedésem az iskolával és a tanárokkal. Lassan kezdtem kiismerni magam ezekben a berkekben. Elsőként a tanári heppeket térképeztem fel. Vegyük a biológiatanárunkat. Kissé elvarázsolt, de azért humoros. Amíg nem hív ki felelni, jóban leszünk. A tesi tanárunk viszont valami hihetetlen szörnyű és irritáló. Ha napjában 10-szer nem hallgatjuk meg tőle az élet nagy dolgait, az ő otthoni szokásait és a nagy mindenségről alkotott felfogását, akkor egyszer sem. Testnevelő tanár létére enyhe túlsúllyal küzd, ami vagy a kornak vagy a pecázásnak szentelt minden percnek tudható be. Hacsak nem egy harcias, karddal és futócipővel felszerelt halról van szó, nem igen tud mozogni közben. Ezentúl még hihetetlen hangos is volt, amire a terem akusztikája és visszhangja csak még jobban rásegített. Eközben az osztályunk lányait egy csupa izom, hű de jóképű, középkorú istenállat tanította. Lehet, hogy csak én vettem észre, hogy kopaszodott a feje tetején és a modora sem volt mindig megfelelő, de áldásom adom rá és a lánykákra akik oda vannak érte.
Talán ha lenne szépérzékem bejönne a fizikatanárnő, de úgy látszik ebből hiányt szenvedek, mert csak egy kicicomázott vén tyúkot látok. Félreértés ne essék, kedves és jól is tanít, de ha visszavenne hajfestékből és a magassarkúból, már egészen hasonlítana magára.
Szóval vannak érdekes személyiségek a suliban, mint úgy általában mindenhol. Persze én ezeket egyből észreveszem jó és rossz értelemben is.
A hét másik érdekes momentuma volt a többi diákkal való barátkozás. Pontosabban kettővel. Az első Brian, akivel tovább beszélgettünk és összehaverkodtunk. Eléggé hasonló a gondolkodásunk és a stílusunk, ami csak megkönnyítette a helyzetet. Mint kiderült, mind a ketten zenerajongók vagyunk. Ő dobol, én gitározom. Viccelődtünk is vele, hogy zenekart is alapíthatnánk. Azt viszont komolyan gondoltuk, hogy ha indul valamiféle zenés szakkör vagy hasonló, arra menni fogunk.
A másik találkozásom a titokzatos szomszéd lánnyal volt. Szinte minden nap egyszerre érünk haza vagy indulunk reggel ezért már szinte nevetve integetünk egymásnak. Egészen gyakran játsszuk el azt, hogy tök egyszerre zártunk ajtót vagy lakatoltunk biciklit. Érdekes, hogy még mindig nem beszéltünk egymással, még a nevét sem tudom. Ezen sürgősen változtatnom kell.
Hopp, ki is ment a fejemből egy harmadik történés. Caroline, egy évfolyamtársam akciója. A héten többször is valahogy a társaságomba keveredett és napi szinten azon kaptam magam, hogy már megint vele beszélgetek. Illetve ő beszél hozzám és kedvesen pislog rám, én viszont nem tudok mit kezdeni vele. Aranyos meg minden, de semmi nem mozdult meg bennem, amikor megláttam, vagyis megláttatta magát. Sajnáltam, hogy nem érzek iránta semmit, de nem tudtam tenni érte. Ami nincs az nincs. Hiába igazgatta a haját és járt minél kecsesebben. Ő csak egy lány maradt a sok közül, aki majd valaki másnak a nagy Ő lesz, de nem nekem. Egy adandó alkalommal a tudtára adom, hogy ne fektessen belém energiát, mert csak összetöröm a szívét.


Laney
Tulajdonképpen mondhatnám, hogy elérkezett a hét vége, mert ez a mai volt az utolsó tanítási nap a héten. Holnap, azaz pénteken kirándulni megy az évfolyamunk, így az iskolapadban ülésről szó sem eshet. Friss levegő, fák, bokrok, bogarak, sár és hasonló kedves, természetes dolgok. Miután összepakoltam a kirándulásra minden szükséges dolgot leültem vacsorázni a szobámban a fotelembe és közben tévéztem. Kapcsolgattam az adók között, míg egy ifjúsági műsoron akadtam meg. Egy 17 éves forma, terhes lány ecsetelte mit jelent nőnek lenni. Gőzöm se volt ő mit tudhat róla, amikor én 18 évesen sem vagyok vele tisztában. Lehet, hogy nagykorú vagyok, de korántsem felnőtt és korántsem nő. Néha olyan gyerekesnek érzem magam. Visszavágyok oda amikor még önfeledten játszhattam és senki nem rótta fel nekem ha csintalankodtam egy kicsit. Nem volt felelősségem semmi iránt. Főleg nem mások iránt. Most sem kívántam a felnőttet játszani. Megmaradtam abban a kellemes átmenetben, ahol még megengedhetek magamnak egy kis lazítást. Sok mindent nem tudtam még az életről, szinte alig volt tapasztalatom. Csak pár dolgot fújtam kívülről. Ismertem oda-vissza a csalódást és a magányt, amikor otthagytak a barátok. Ismertem a küzdést az elismerésért. De még annyi mindent nem tudtam. Például azt, hogy milyen az igaz szerelem, amit viszonoznak is, milyen az amikor felelősséggel tartozol valaki más szívéért, de egyúttal ő is a tiédért.
Na ugye, ha most tudnám miről beszélek, regényt tudnék írni róla.
Elaludtam a tv előtt, talán a gondolkodás merített ki ennyire. Már csak a telefonom hangjára eszméltem fel ott ahol voltam, ahol este elnyomott az álom, a fotelban. Fél 7 volt, kb. olyan mintha iskolába mennék. Mire rávitt a lélek, hogy ki is kászálódjak a fotelból, anyu és apu már elment dolgozni. Csak a kikészített szendvicseim jelezték, hogy anyu tevékenykedett reggel a konyhában.
Átöltöztem és hajat mostam, amit meg is bántam amint kinéztem az ablakon. Szakadt az eső, mintha árvizet akarna elindítani. Ezzel a lendülettel kaptam szívrohamot. Hogy a fenében fogok én eljutni a suliig, ahonnan a busz indul? Na jó, úgy döntöttem a lehető leghamarabb indulok el, hogy biztosan odaérjek időre. Vállamra akasztottam az utazótáskát és felkaptam az esernyőt az asztalról. Vettem egy nagy levegőt és kiléptem az esőbe.


Aaron
Ültem a kellemesen meleg autóban és néztem a szakadó esőt, ahogy zúdult lefelé. Apura vártam. Szerencsére otthon volt, hogy elvigyen a buszhoz. Már épp kiabáltam volna neki, mikor megláttam valamit a szomszéd háznál. A titokzatos lány egy esernyővel és egy táskával kecmergett ki az esőbe és haragosan nézett az ég felé, mintha dühös lenne az esőre. Megértettem, mert én is ugyanezt éreztem. Elindult a biciklije felé és egy kézzel próbálta ráakasztani a kormányára a táskát és megtartani a kerékpárt.
De egyből bevillant mit kell tennem. Kinyitottam az ajtót és kiugrottam a kocsiból. Feljebb húztam a kabátomat, hogy takarja a fejemet és odafutottam hozzá.
-Szia!
-Hello! -kapta fel a fejét a lány. Szerintem kissé megijedt.
-Bocsi, hogy csak így, de biztosan bicóval akarsz menni? Szívesen elviszünk kocsival.
-Hát, nem is tudom... -tétovázott. Nem tudtam, hogy udvariasságból teszi vagy nem akar velünk jönni.
-Mondtam már, hogy nagyon szívesen elviszünk? -ismételtem poénkodva.
-Na jó. Szerencsésen kifogtam azt a napot, amikor nincs itthon apu, hogy elvigyen, szóval köszönöm és elfogadom a fuvart, ha tényleg nem gond.
-Gyere csak! -vigyorogtam mint a tejbetök.
-Egy feltétellel! -összezavarodva néztem rá -Hogy beállsz az esernyőm alá és nem ázol ott tovább. -kuncogott, ezzel engem ugyanerre késztetve, miközben belefeledkeztem a hangjába. Különleges hangja volt, olyan, amit máshol nem hallani. És mindez az a dolog amit még életemben nem vettem észre senkin. Soha nem figyeltem senki hangját. Nem is gondoltam volna, hogy van olyan ami megfog.
-Oh, köszi. -ugrottam be az esernyő alá, ezzel veszélyesen közel kerülve a lányhoz.
-Amúgy fura, hogy itt lakunk egymás mellett és még be sem mutatkoztam. -most jött ez a pillanat, amire vártam. Egy olyan apró, jelentéktelen dolog, mint egy név annyira kíváncsivá tett, hogy most ki tudtam volna ugrani a bőrömből, hogy megtudom. -Laney Luned Wilson vagyok.
-Csak nem wales-i? Mármint a Luned. -tetszett, hogy végre kimondhatom a nevét, hisz már tudom. És nem is akármilyen az a név. Olyan szépen csengett, kellemes volt hallani és kimondani is.
-De igen. Valami nagyon távoli rokon wales-i. Anyu ágáról. És attól függetlenül, hogy anyukám nem szereti az ősök keresztnevét örökíteni, mégis megkaptam, mert ez kivételesen tetszett neki.
-Jó ízlése van akkor anyukádnak.
-Nem vészes, mondjuk úgy. -nevetett, bele az esőbe. Az előbbi haragot a rossz idő miatt egy hihetetlen és hirtelen boldogsághullám törte meg. Nyoma sem volt a méregnek vagy a rosszkedvnek. Az esőcseppekkel együtt hullott le. Csak egy pillanatig láttam, majd el is tűnt egybeolvadva a világ többi elszállt mérgével, valahol az éterben.
-Én Aaron Scott vagyok. -valamiért az is jó érzéssel töltött el, hogy most már ő is tudja az én nevemet. Micsoda apró-cseprő dolgokon vagyok képes örvendezni, rémes.
-Nagyon örülök, szomszéd.
-Én is tisztelt szomszédasszony. -amint látom humor terén nem szűkölködik.
Odaértünk a kocsihoz és én kinyitottam neki az ajtaját, amíg ő összecsukta az esernyőt. Közben apukám is kiért.
-Lesz egy vendégünk. -mondtam neki.
-Inkább potyautas. -mondta halkan, hogy csak én halljam. Elmosolyodtam rajta.
-Oké, és ki a kishölgy? -nézett be az autóba.
-A szomszédunk Laney.
-Jó reggelt! -köszönt ki Laney a kocsiból.
-Szép jó reggelt! Micsoda esőt kaptunk ki.
-Az biztos. -nyugtáztam, majd én is behuppantam a kocsiba, apuval együtt. Gyújtást adott és már száguldottunk is tova, erős 40 km/h-val. Apu az út alatt kérdezősködött. Leginkább a kirándulásról, hogy merre megyünk és meddig leszünk, mert ha kell kijön értünk majd. Elsőként leszögeztem, hogyha engem hazaszállít, akkor Laney-t is kötelező. Egyre jobban élveztem, hogy ő a szomszédunk.
Meglepő módon Laney jót csevegett apuval. Nem ijedt meg tőle, de egy udvarias félénkség azért volt benne. Viszont bármikor kérdést kapott, szívesen válaszolt rá, én pedig örömmel hallgattam és egyre többet tudtam meg róla. Például, hogy már 12 éve itt laknak, hogy ki volt a házunk előző tulaja és hasonló érdekességeket. A végén már nem tudtam eldönteni, hogy az köt le amit mond, vagy ahogy mondja. Mind a kettő elképesztő volt.
Ezt csak az a szomorú tény törte meg, hogy megérkeztünk a suli elé, ahol a busz várt minket.

2010. október 1., péntek

1. rész

Laney
Épp megkaptam volna az Oscar díjat, ha nem ébreszt fel az álmomból egy autó hangja. Nem is autó, hanem kamion. Zörgés és csörömpölés, vagyis lehetetlen közben aludni. Mindezt reggel 8-kor, szombaton! Ki kel fel ilyen korán szombaton? És nyári szünetben ráadásul?
Kinéztem az ablakon, kómás-álmos fejjel (gondolom én). A szomszéd ház előtt egy költöztető autó állt. Az a ház már több mint egy éve üres, nem tudtam, hogy megvették. De úgy nézett ki, hogy új szomszédaink lesznek. Talán most jobban kedvelném őket, ha nem ébresztettek volna fel. Azért kíváncsi vagyok kik vették meg a házat. Az utcánkat ismerve vagy egy kisgyerekes család vagy egy idős házaspár. Tovább figyeltem de nem láttam mást, csak a költöztető munkásokat kék színű egyen pólóban, amin ez állt: Brighton Költöztetőiroda. Ezért inkább nem lesekedtem tovább, egyszer úgy is megismerem őket.
Visszaaludni már nem tudtam, ezért reggelizni indultam. Bedobtam egy kenyeret a pirítóba és az andalító kattogását hallgattam a lakás csöndjében. A szüleim nagymamámnál vannak. Szeretek egyedül lenni. A házban csak az én pakolgatásom vagy zeném hallatszik. Oda mászkálok ahova akarok és senki nem szól rám.
Szokásos nyári rituálénak számít, hogy kényelmesen beülök a tv elé és nyugodtan megreggelizek. Ezt most is betartottam, nehogy sérüljön a hagyomány.
Talán kissé unalmasnak tűnhet, de én tökéletesen megvoltam így. A nyárnak nem is kell másról szóljon, mint untig pihenni és semmit nem csinálni. Végre élvezni, hogy nincs kötelezettség, sem feladat. Az agy kikapcsol két és fél hónapra, lomtalanít, hogy aztán újra be tudja fogadni 1 év tanulmányait. Az én agyamnak már csak pár napja volt minderre, hisz vészesen közeledett a szeptember. 4 nap volt már csak hátra. Egy tulajdonképpen tartalmas nyarat magam mögött hagyva próbáltam felkészíteni magam az újabb bevetésre. A végzős évemre. Nem kicsit féltem és izgultam miatta, de azzal nyugtattam magam, hogy senki nem halt még bele. Senki, lehet, hogy pont én fogok?

4-3-2-1 és indul a mandula. Az első iskolai nap csak-csak elérkezett, nem mondanám, hogy vártam. Ismét kicsivel 6 után kelni, elkészülni, mert nem mehetek pizsamában iskolába. Pedig milyen jó lenne.
Kissé kómásan, de indulni készültem. Mindent lecsekkoltam még egyszer, nehogy elfelejtsek valamit. A szüleim már dolgozni voltak, így egyedül voltam, vagyis nekem kellett ajtót zárni és a szokásos dolgokat.
Odakint kellemes idő volt, olyan 25 fok körül, még éreztette a hatását a nyár. Nem hagyta, hogy letaglózzon minket az ősz. Ennek örültem, hogy az időjárás is mellettünk áll. Hagyja, hogy fokozatosan szokjunk hozzá a suli gondolatához.
Biciklire másztam -a pattantam túl erős szó lenne – és cirka 15 perc alatt bent voltam. A suli parkolójában letettem szokásos közlekedési eszközömet és hátamra csaptam a táskámat.


Aaron

Lépéseket hallottam magam mögött, megfordultam reflexszerűen. Abszolút jó ötlet volt, mert az első akit láttam a suliból egy gyönyörű lány volt. Természetesen kinyitottam neki az ajtót. Félénk mosolyra húzta a száját és megköszönte. Mondhatom jól indul az első napom az új iskolában. És én még azt hittem szörnyű lesz.
Mielőtt ott ragadtam volna az ajtót tartva, belemerülve a gondolataimba, én is bementem. Szerencsére a földszinten volt órám, így nem kellett se messzire mennem, se kóvályognom, hogy megtaláljam. Még az évnyitón feltérképeztem a helyet, hogy ne azzal indítsak az első napon, hogy nem találom az osztályt.
Besétáltam a terembe és 10 szempár szegeződött rám. Még mindig én voltam az „új fiú”, annak ellenére, hogy évnyitón már kikérdeztek. Honnan jöttem? Van e tesóm? És hasonlók. Lehet, hogy ki kéne írnom magamra és többet nem kérdeznék meg. Persze, tudom, hogy ezeket az alapvető kérdéseket fel kell tenni, de ezredjére hallani, kissé unalmas. Elharsogtam egy „hello”-t és leültem a jobb szélső padsorba, a Brian nevű srác mögé. 1 óra ismeretség után őt tartottam a legjobb fejnek az osztályból. Általában hamar meg tudom állapítani kit fogok kedvelni. Persze még mindenkit nem sikerült megismerni.
-Hello Aaron.
-Szia Brian.
-Sikerült felkelni? -utalt az évnyitós beszélgetésünkre, miszerint én már az első nap el fogok aludni.
-Éppen. Te, Brian, osztályfőnök nagy boszorkány? Mire számítsak?
-Nem mondanám. Tök korrekt, nekem eddig nem volt bajom vele.
-Szuper. A régi osztályfőnököm valami irtó nagy sárkány volt. Kész felüdülés lesz itt egy az egy év. -csaptam össze a tenyerem. Ekkor belépett az osztályba Steve, már az ajtóban oldalra csapta furcsa szőkés haját, ami a szemébe lógott. Felvette azt a nagyon határozott nézést, majd minden közelében lévővel lepacsizva tette hatásossá a belépőt. Nekem inkább röhejesnek tűnt, de ő tudja. Próbáltam én őt megkedvelni, de miután már az első 10 percben leszögezte, hogy leszarja a tanulást, mert őt ne traktálják a tanárok, kezdett unszimpatikussá válni. Az ő felfogása szerint egy iskolában jobb dolgunk is van mint tanulni. Igen Steve, már ősidők óta ez a suli meghatározása. Az egyetlen hely ahol a tanulást mellőzni kell. Magamban nevettem csak rajta. Mondhatná bárki, hogy a férfi versenyszellemem támadt fel, de egy ilyen selyemfiú ellen nem kívántam harcolni. Félő, hogy összekócolódik a nagy gonddal kivasalt és beállított haja.
Nyomában toporgott Jessica, aki olyan volt mint Steve lány kiadásban. Tökéletes párt alkottak volna, de ők mégis más társaságát keresték. Ha jól tudom, Jess idősebb srácét, Steve fiatalabb lányét. Sok mindent megtudtam akaratomon kívül is.
Természetesen nem csak ilyen Barbie és Ken klónok voltak az osztályban. A nagy részük normális. De szinte előírtnak tekinthető, hogy kell lennie 1-2 ilyennek is. De amíg engem nem szekálnak, nincs velük bajom.
Mindenki megérkezett mire becsengettek. Legutoljára természetesen a tanár jött be. Köszöntötte az osztályt az első napon és elmondta a fontosabb tudnivalókat. Tényleg jófejnek tűnt, ahogy Brian mondta.
-Mint már az évnyitón is mondtam, az év első programja egy kétnapos kirándulás lesz, amit egy pályázaton nyertünk. Egy közeli erdőben lesz tanulmányi kirándulás. Próbáljátok meg élvezni, gondoljatok arra, hogy addig se az iskolapadban ültök. Mindez ezen a héten pénteken és szombaton esedékes. Remélem nem kell mondanom mit hozzatok. Ruha, törölköző és a többi. De ha kell persze mindenkinek egyesével elmondom, hogy kell bugyi, zokni és hasonlók. Szóval készüljetek rovarirtó spray-vel, mert az erdőben megcsíphet bármi. De semmi eget rengetőre nincs szükség. Pénteken reggel 8-kor indulunk busszal innen a suli elől. Ne késsetek, mert itthon hagyunk titeket akkor és igazolatlan óráknak írjuk be. -a hátsó padból Steve-től felhorkantás hallatszott. A lazaság élő szobra.
Tudomásul vettük a tanárnő által eldarált mondókát, majd részt vettünk az első igazinak mondható tanítási órán, ami egy matek volt Johnson tanár úrral. Meglehetősen érdekes arc. Az állandó erőltetett poénjain kell nevetnünk, különben zokon veszi. Néha magát dicsőíti, néha a tanítási képességeit. Hangyányit fárasztó, de kibírom.
Ezután még végigültünk egy irodalmat, törit és egy tesit is. Lassan megismerkedtem a tanárokkal és az osztálytársakkal. Mindig beszélgettem valakivel, így egészen jól éreztem magam.
A nap végére egész sok mindenkivel összehaverkodtam és ennek örültem. De azért vártam már, hogy hazamehessek és kipakolhassak az új szobámban. Szóval egy kis dumálás után siettem is haza.
Épp az ajtót nyitottam amikor kulcszörgést hallottam a szomszéd felől is. Nagyon kíváncsi voltam, hogy kik mellé költöztünk. Oldalra néztem és el kellett kapnom az állam, mert leesni készült. Az a lány kotorászott a kulcsa után, akinek reggel kinyitottam az ajtót. Ő volt a reggelem első felderítője. És úgy látszik a délutánomé is. Ez megmosolyogtatott. Valószínűleg túl feltűnően bámultam mert ő is felém pillantott. Zavaromban odaintegettem neki. Ő pedig viszonozta.
Komolyan meglepett, hogy pont ez a lány lakik a szomszédban. Vajon hogy hívják?


Nick
Az első iskolai nap körülbelül olyan volt mint bármelyik más nap. Olyan volt kicsit mint a nyaram, csak több ember szerepelt most benne. Mert csak egy valaki tette nekem teljessé és ő mindig ott volt. Nyáron és ősszel is. Egy valaki kellett nekem, hogy ne hiányoljak semmi mást. Laney volt nekem minden. Ha tehettem volna a napom minden percét vele töltöttem volna. Kitöltötte a gondolataimat. Kár, hogy ő erről mit sem tudott. Titokban szerettem már 1 éve, amióta megismertem. Először úgy gondoltam hozzám se fog szólni, nem érdemlem meg a társaságát. De már az elejétől fogva kedves volt velem. Elég volt egyszer megkérdezni merre van az iroda, utána már mosolyogva köszönt nekem a folyosón, sőt azt sem bánta, hogy msn-en felvettem. Sokat beszélgettünk, és ezt nem csak az interneten tettük. Az életben is egyre többet beszéltünk. Nem volt elutasító, hisz én csak barátnak jelentkeztem (a szemében), nem pedig pasinak. Nem erőltettem, nem flörtöltem, nem vallottam szerelmet. Mai napig nem adtam jelét az érzéseimnek és ha valami csoda nem történik nem is fogom. Felborulna a barátságunk. Lehet, hogy elutasítana és azt nem kockáztatnám meg. Jó nekem a biztonság.

Premier - A szereplők :)

Nos lássuk csak a szereplőket :)

Laney Luned Wilson


Aaron Scott






Nick Morgan

Bevezető

Mit gondolsz? El tudnád viselni ha életed szerelme nem viszonozná az érzéseidet? Ha mással látnád nap mint nap és nem tehetnél semmit, mert csak "a jó barát" szerepe jut neked? Harcolnál vagy belenyugodnál a helyzetbe és legalább a barátságot megőrzöd?

Ha hosszú idő után eljönne az igaz szerelem észrevennéd? Mennyire változik meg az életed? Tudnál választani a legjobb barátod és a szerelemed között, esetleg megtalálod az egyensúlyt?

Unalmasnak indul mégis kalandossá válik. Megtalálod a tökéletes valakit, de más is pályázik rá. Úgy kell győztes légy, hogy nem bántod meg azt akit szeretsz. Meg kell játszanod magad vagy kieresztheted a hangod?

Három fiatal története szól most, akik hétköznapi problémákkal és szívügyekkel is szembe néznek. Mindeközben megismerik magukat, megtalálják a helyüket a világban és a másik szívében. Nem kell világra szóló nagy döntéseket meghozniuk, de egy másik ember lelke épp olyan fontos. Kell e ördögi praktikákat és stratégiákat bevetni az életben ahhoz, hogy elérd a célodat vagy megoldható enélkül is?
Ismerd meg a suli hierarchiáját és fedezd fel a hasonlóságot a valósággal.